FAQ


Kan man boka/köpa sina biljetter via mobilen eller surfplattan?

Ja, det går bra. Se till att alltid ha uppdaterad version av din webbläsare samt ha koll på vad som gäller för din bank vid köp via internet. T.ex. ändrade de flesta banker sina rutiner kring betalning via nätet.


Kolla gärna en extra gång så att du erhåller biljetterna i din mail om du köper dina biljetter över nätet. Skulle inte biljetterna dyka upp så hör av er till vår kassapersonal (0340-10015) . För att boka biljetter krävs att du är medlem. Du kan dock köpa dina biljetter utan att vara medlem. Om du väljer att köpa dina biljetter visar du helt enkelt upp din biljett som du fått mailad till dig som PDF vid insläpp och vi skannar den direkt i telefonen. Alternativt kan du skriva ut dem hemma.


Är Bio Capitol en SF-biograf?
Nej. Bio Capitol är helt privatägt. Förutom SF så finns ett antal privatägda biografer, samt andra kedjor som t.ex Svenska Bio (delvis ägt av SF), Folkets Hus & Parker, Våra Gårdar & Eurostar. SF finns i de stora städerna samt i de största studentstäderna.

Tar ni emot presentkort eller företagscheckar från andra kedjor?

Vi tar tyvärr inte emot presentkort (plastkort) från SF eller någon annan kedja. Vi tar dock emot företagscheckar (i papper) från SF-Bio. Då vi tar emot företagscheckarna tillkommer dock en tilläggsavgift på 20-60 kr beroende på filmpris. Detta då ersättningen vi får för dessa biljetter ej täcker vår ordinarie biljettkostnad.


Du kan köpa våra egna presentkort i kassan. De gäller hos oss i ett år och finns att köpa i valfri valör


Dessa kort tar vi inte emot!


Kan man kombinera SF's företagscheckar med era egna rabatter, t.ex. barnrabatt?

Nej. Eftersom SF-checkar är en rabatt i sig, så kan man inte lägga på ytterligare rabatter utöver den. Du väljer alltså om du vill använda din SF-check eller t.ex. barnrabatt på en biljett.

Varför får man betala en extra avgift när man använder sig av SF's företagscheckar?

Bakgrunden till att vi valt att göra så här är att vi får en lägre ersättning då vi löser in biljetterna hos SF. Detta gör att vi går miste om en summa pengar på varje biljett vi säljer då en biljett kostar ca 100 kr när man köper den kontant. I dagsläget tar filmbolagen stor del av kakan, vilket gör att vi nästan går back på att köra film.


Tilläggsavgiften varierar beroende på film, men ligger på ca 20-40 kr på vanliga visningar & upp till 60 kr för vissa filmer i 3D. Vi är en fristående, helt privatägd biograf. Vi tar emot checkarna som en service gentemot våra kunder trots att de inte är inköpta hos oss på Capitol.


Vad betyder det när det står (Sv.txt) efter en svensk film?
Om det står (Sv.txt) efter en svensk film, så betyder det att filmen är textad med svensk text så att det blir lättare för de med exempelvis nedsatt hörsel att hänga med.

Vad betyder den lilla klockan som finns på era flyers?
Den betyder att filmen har kort tid kvar på repertoaren. Oftast betyder det att filmen försvinner inom 1 - 2 veckor. Ibland händer det dock att situation ändras och fler får upp ögonen för filmen, varpå speltiden kan förlängas.

Varför hittar jag inte nästa helgs program?

En filmvecka hos oss innebär fredag-torsdag. Kommande veckas program brukar vanligtvis släppas under tisdagen. Detta för att vi alltid skall kunna utgå från den gångna helgens siffror när vi bestämmer vilka filmer som skall vara kvar och vilka som skall plockas bort. Filmbolagen skall sedan godkänna vår sättning. Tidpunkten för publicering av programmet kan variera en aning beroende på när alla starttider godkänts. 


Att programmet för kommande spelvecka inte alltid går att finna på hemsidan är alltså inget fel, utan det är bara att ge sig till tåls eftersom det förmodligen inte är publicerat ännu. 
Fredag är normalt sett premiärdag för filmer och den dagen ändras så gott som alltid filmernas starttider.

Hur länge kommer en viss film att visas?
Hur länge en film visas beror på hur många som kommer och ser filmen. Efter varje helg tittar vi på besökssiffrorna och bestämmer om filmen får en vecka till på programmet. Vi kan alltså inte svara med säkerhet på denna fråga, men håll utkik efter den lilla klockan på programmet och notiser på filmens sida på hemsidan om huruvida det är kort tid kvar eller sista visningarna.

Vad gäller angående rabatter när man betalar via nätet?

Det är nu äntligen möjligt att själv dra av biljettrabatter på internet. Rabatterna är 20 kr på ordinarie priser och de rabatter som för närvarande finns är pensionärsrabatt och barnrabatt. Är filmen redan prissänkt gäller inga rabatter! Ordinarie priser är 100-125 kr på 2D-film och 120-140 kr på 3D-film. Prisvariationerna beror på filmens längd m.m. Är filmerna billigare så är de förmodligen prissänkta och rabatterna gäller inte.


OBS: Slå in rabattkoden en gång för varje biljett du vill ha rabatt på. Vill du ha tre barnbiljetter så klickar du tre gånger på rätt kod.


-Barnrabatten gäller om man är under 12 år och generellt på de barnfilmer som har åldersgräns BT eller 7 år. Det är alltså inte barnrabatt på alla filmer. På alla "barnfilmer" skrivas alltid båda priserna ut på filmens info-sida. De står även på våra flyers samt i nyhetsbrevet som skickas ut varje torsdag. Ex 100:- (vuxen) / 80:- (under 12 år). Finns det inte två priser för filmen gäller inte heller barnpris. Barnrabatten gäller generellt sett inte på filmer med 11 – års gräns förutom i undantagsfall. Exempelvis ”TinTin: Enhörningens hemlighet” som ju hade en 11 – års gräns på bio.


-Pensionärsrabatten gäller alla typer av pensionärer och på ordinarie biljettpris. Dock är det bra om man har intyg om man är t.ex sjukpensionär. Intyg brukar gå att få från försäkringskassan.


Observera att kontroller kan komma att ske i samband med insläpp!

Vid frågor om vad som gäller så tveka inte att ringa vår trevliga kassapersonal som hjälper er på bästa tänkbara sätt.


Kan man betala med presentkort på nätet?
Tyvärr inte i dagsläget. Vill man ändå köpa sina biljetter i förväg via nätet så är det möjligt att vända sig till kassapersonalen när ni kommer hit varpå de hjälper er.

Angående ljudnivåer
Enligt socialstyrelsens råd om ljudnivåer bör den så kallade ekvivalenta ljudnivån, alltså genomsnittsnivån inte överstiga 100 decibel, för maxvärdet gäller 115 decibel. På en film som är tillåten från 11 år, och om det kan finnas barn under 13 år i publiken gäller 97 decibel, och 110 decibel som max, enligt Socialstyrelsen. Bio Capitol gör själva ljudmätningar lite då och då. Socialstyrelsen gör även oannonserade ljudmätningar ibland för att kontrollera att gränsvärdena följs.